In overleg met vocalist Laura kwamen werd een concept ontwikkeld. De sfeer van warme delicate klanken van jazz tijdens een conferentie, bruiloft of dergelijk evenement moest naar de kijker worden overgebracht. Zoals vocalist Laura omschrijft: “niet overheersend – precies genoeg om de gelegenheid compleet te maken”.

De video moest laten zien dat Lady Bird in verschillende arrangementen is te boeken. Ze kunnen ingehuurd worden als duo (zang en gitaar), als trio (met bassist) of als kwartet (met drummer). Dit moest duidelijk gemaakt worden zonder te veel af te leiden van de performance en de flow van de edit. Het lied moest voelen als één geheel dat comfortabel en “clean” verloopt. Het moest niet te gek worden met allerlei effects of overmatig knippen. Met dit uitgangspunt heb ik keuze gemaakt om de extra leden op subtiele manier bij de groep te laten verschijnen, waarna ze meespelen met het lied. Door het liedje steeds op te bouwen zorgde dit ook voor een bevredigende climax van het nummer.

Op visueel gebied is gekozen voor een moderne maar tegelijkertijd warme look. De uitgekozen studio van Okapi recordings in Rotterdam was hiervoor de perfecte locatie. Hout, kastanjebruine bakstenen en diffuus warm licht zorgen voor een aangenaam palet tijdens het kijken. Maar het was natuurlijk de muziek die de ambiance compleet maakte. Zangeres Laura Brook, gitarist Duarte Cotta, Bassist Phillip Lewin en drummer Nitin Parreé krijgen ieder hun moment om uit te blinken tijdens het nummer “Close Your Eyes”.

Deze promotievideo wordt door Lady Bird getoond op de hoofdpagina van hun website en is een digitale visitekaart waarmee ze nieuwe klanten binnenhalen.

Website Lady Bird: www.ladybirdjazz.nl