“double Back”

“How do you know whether your mind is lying to you?”

Deze film gaat over iemand met geheugenverlies; zijn jeugd, naam en wat hij heeft ontbeten is hij vergeten. Soms lijken herinneringen terug te komen, wanneer dit gebeurt tekent hij de beelden die verschijnen in zijn hoofd. Wanneer hij een oude tekening tegenkomt lijdt dit hem naar een bepaalde locatie die hij besluit te bezoeken. Eenmaal daar wordt zijn geheugen verder geprikkeld en komt hij achter gruwelijke feiten.

De hoofdpersoon wordt gespeeld door mijn vriend van school Martijn Elbertse. Een andere vriend, Mathijs Vriens acteerde ook in deze film. Het camerawerk werd gedaan door Boy Teulings.

Ik wou een film maken z├│nder dialoog te gebruiken en het hele verhaal moest zich visueel afspelen. Ook wou ik het idee verkennen waarin iemand niet zeker is van wat er zich in zijn eigen hoofd en verleden heeft afgespeeld. Hoe ga je om als je na jaren ontdekt dat je iets vreselijks hebt gedaan zonder te weten waarom? In deze film neemt de hoofdpersoon de schijnbaar makkelijke keuze om met opzet te vergeten wat hij heeft gezien, maar dit zorgt ervoor dat hij juist keer op keer terugkomt naar de locatie waar alles gebeurd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *