Boy, Luuk, Ramon, Rick en Thomas hebben hun hele schoolleven op een democratische school doorgebracht. Zij hebben elkaar ontmoet op Democratische school De Ruimte in Soest, en daar hun lerend leven zelf vormgegeven. Op hun 18e namen zij afscheid en gingen ieder hun eigen weg.

Hoe is het om veertien jaar in vrijheid te leren? Om zelf te bepalen hoe je schooldag eruit ziet? Wel of geen lessen te volgen? Met of zonder diploma van school te gaan? Wat zeggen hun ouders over hun keuze destijds en hoe kijken ze erop terug?

De film is tot stand gekomen in samenwerking met Thomas Overbeeke, (montage en camera), Boy Teulings (camera en bewerking), Bart van Straaten (script en interviews), Janneke Bergmans (redactie), Rijk van Rossum (interviews), Evelien Prins (vertaling) en de PR-kring van De Ruimte.

Deze documentaire wordt regelmatig getoond door De Ruimte tijdens PR-gelegenheden om nieuwe studenten te werven. Daarnaast is de documentaire online te zien op hun website en youtube kanaal.

Voor twee producties heb ik samengewerkt met Thomas. Het ging om twee korte documentaires. Hij liet zien dat hij binnen korte tijd en met ogenschijnlijk gemak een prachtig resultaat kan neerzetten dat de kijker raakt. Dat het hem makkelijk lijkt af te gaan toont zijn jarenlange ervaring. Andere kwaliteiten van Thomas zijn creativiteit, flexibiliteit en planning. Het is prettig met hem samenwerken.

- Janneke Bergmans, staflid democratische school De Ruimte en grafisch ontwerper

Privacy Preference Center