“Ons leven op De Ruimte” voor Democratische school de ruimte

De Ruimte is een democratische school waar ik zelf mijn jeugd heb doorgebracht, van 2004 t/m 2018. Het was geweldig dat ik het kon afsluiten met een filmproject. Democratisch onderwijs houdt in dat je zelf verantwoordelijkheid hebt over je ontwikkeling.

Deze vijf leerlingen zijn een van de allereerste personen zijn die hun hele lerend leven hebben doorgebracht op een democratisch schoolsysteem, deze film laat daarom een uniek beeld zien van hoe deze jongens kijken naar de wereld en wat leren in vrijheid hun heeft opgeleverd.

De Documentaire volgt vijf jongens, waaronder ikzelf, terwijl ze hun laatste jaar op De Ruimte afsluiten. De jongens, ouders en de kijker blikken terug op hoe veertien jaar zelfstandig leren is geweest voor Boy, Thomas, Rick, Luuk en Ramon.

Voor deze documentaire heb ik de montage gedaan en diverse beelden gemaakt in samenwerking met o.a. Quadventures.nl en Bart van Straaten. Ook zijn er in de documentaire veel oude beelden gebruikt die na verloop van tijd van de jongens zijn gemaakt. Je ziet in de documentaire dus een mix van de jongens terwijl ze nog kleine kinderen waren en recente beelden van hun laatste jaar en afscheid.

Eén antwoord op ““Ons leven op De Ruimte” voor Democratische school de ruimte”

  1. Wat een leuke film! En ook leuk om die oude beelden weer te zien! Fijn ook om te zien dat jullie een mooie vriendschap hebben opgebouwd samen. Dat is voor ’t leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *