Hallo, fijn je hier te zien!

Mijn naam is Thomas Overbeeke en ik ben een freelance mixed-media content producer. Creativiteit is vanaf jonge leeftijd een outlet voor mij geweest, vandaar werk ik continu aan het opbouwen van een gevarieerd portfolio. Ik vind het geweldig om met elkaar een idee of visie te realiseren via het beeld.

Werkgebieden waar ik me voornamelijk op richt zijn o.a. Camera (DSLR), Videobewerking (Adobe Première en Davinci Resolve), Kleurbewerking (Davinci Resolve), 3D-vormgeving en animatie (Blender). Daarnaast heb ik ook ervaring in het zelfstandig leiden van producties waar de afspraken met de klant worden nagekomen.

Mijn portfolio kan hier worden gevonden
Of neem hier contact op


Ervaring en ontwikkeling

Ik ben opgegroeid in Soest waar ik mijn hele jeugd heb doorgemaakt op Democratische School De Ruimte. Omdat ik de mogelijkheid had om zelf mijn lerend leven vorm te geven kon ik op jonge leeftijd al aan de slag met het maken van films, hier is mijn passie voor beeldcreatie begonnen. Nog tijdens mijn schooltijd maakte ik diverse korte films waarin ik de regie nam in het aansturen van ietwat aarzelende vrienden die ik wist over te halen om te acteren. Ook maakte ik in samenwerking met de school de documentaire Ons leven op De Ruimte. Ik verliet De Ruimte met een N&T Havo diploma en een goeie dosis levenservaring.

In 2019 ben ik aangenomen bij de Hoge School voor Kunsten Utrecht en deed ik de studie Audiovisual Media. Al gauw merkte ik dat de opleiding mij eigenlijk niet aansprak. Zelf zocht ik een platform waarin ik mijn persoonlijke creatieve ideeën tot leven kon brengen, maar in de praktijk krijg je daar minder kans voor dan ik had verwacht. Ik stopte met mijn studie aan de HKU net voor corona, wat achteraf mijn zekerheid in de keuze heeft verzegeld. Een kunstopleiding op afstand bleek, op basis van verslag van oud-medestudenten, een drama.

Vanaf 2019 begon ik met het maken van promotievideo’s voor kleine ondernemingen. Dat begon in de muziekwereld, zo heb ik o.a. heb samengewerkt met poptroubadour Arnoud Kas, singer-songwriter Laura Brook en DJ en producer Danou Possel. Uit deze samenwerkingen heb ik veel ervaring opgedaan over de interactie tussen maker en klant. Zelf vind ik het belangrijk om de verbinding aan te gaan met degene waarmee ik samenwerk zodat we samen tot de beste strategie kunnen komen voor een productie.

Sinds 2020 ben ik begonnen met het gebruik van de 3D software genaamd Blender. Hierin heb ik mezelf bekend gemaakt met hard-modeling en animatie. In 2022 heb ik samengewerkt met 3D vormgever Arjo Rozendaal voor een interactieve 3D presentatie. Daarnaast werk ik met een klein team aan een videogame waarin ik werk aan 3D modellen en animatie.

Tijdens de zomer van 2022 ben ik begonnen aan een part-time opleiding bij Reducations, onderdeel van productiestudio RedRum. Deze opleiding gaat over maken van 3D animatie in de software Blender.

In mijn vrije tijd werk ik graag aan persoonlijke kunstprojecten. Daarnaast hou ik van gamen en films of series kijken. Ik ben graag buiten om te skateboarden, wandelen of vrienden op te zoeken. Af en toe een goed rockconcert of festival daar ben ik ook zeker van de partij!


Ik ben altijd opzoek naar mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen via nieuwe projecten. Mijn uitgangspunt is samenwerking zonder stress. Dat betekent dat je een helder overzicht hebt van niet alleen het productieproces maar ook de mogelijkheden binnen dat proces. Samen maken we de keuzes, terwijl de uitvoering voor je wordt verzorgd.

Wordt jij geïnspireerd als je dit leest? Neem dan gerust contact op voor een gratis gesprek en prijsindicatie. 

Thomas is erg flexibel en begrijpt altijd snel wat ik voor ogen heb. Zijn creativiteit en expertise bij het filmen en bewerken zorgen voor een invulling waar ik zelf niet snel op zou komen. Ik was blij verrast hoe goed het eindresultaat in balans was met de muziek die ik had aangeleverd, dit tilde het geheel naar een hoger level.

- Danou Possel, Producer en DJ in Rotterdam

>> Bekijk project

Voor twee producties heb ik samengewerkt met Thomas. Het ging om twee korte documentaires. Hij liet zien dat hij binnen korte tijd en met ogenschijnlijk gemak een prachtig resultaat kan neerzetten dat de kijker raakt. Dat het hem makkelijk lijkt af te gaan toont zijn jarenlange ervaring. Andere kwaliteiten van Thomas zijn creativiteit, flexibiliteit en planning. Het is prettig met hem samenwerken.

- Janneke Bergmans, staflid democratische school De Ruimte en grafisch ontwerper

>> Bekijk project

Thomas heb ik mee samengewerkt om objecten vanuit cad software geschikt te maken voor een interactieve 3d presentatie. Wat mij enorm beviel is dat Thomas zeer communicatief is. En daarnaast ook nauwgezet nakomt wat afgesproken is. Na de start van de opdracht kwam Thomas tijdens het proces op de juiste momenten met relevante vragen, zodat we op de meest efficiënte wijze tot het gevraagde eindproduct kwamen.

- Arjo Rozendaal, 3D Vormgever en Animator, eigenaar Rozendaal City

>> Bekijk project

Neem gerust contact op voor meer informatie en een prijsindicatie via het contactformulier.