Over mij

Foto door © Eva Overbeeke

Mijn naam is Thomas Overbeeke, ik ben 22 jaar en ik ben in 2011 gestart met het maken van films.

In het begin gebruikte ik de wereld van games om mijn verhalen te vertellen en ik postte mijn filmpjes op YouTube. Tijdens deze periode heb ik meer dan 60 korte filmpjes (tussen de 3 en 8 minuten) gemaakt en op mijn kanaal gepost. Ook heb ik in die tijd twee speelfilms gemaakt met hetzelfde concept.

Later realiseerde ik me dat filmmaken iets is waar ik serieus mee aan de slag wil gaan. In 2017 maakte ik mijn eerste korte live-action film en ik ben daarna steeds ambitieuzere films gaan maken. Ik werk als een onafhankelijke filmmaker, dat betekent dat ik niet naar een filmfonds ga en dus ook niet te maken heb met externe producenten e.d. Dit vind ik belangrijk omdat ik graag onafhankelijk wil zijn in mijn creativiteit.

Mijn eerste promotievideo maakte ik in 2013, toen ik dertien jaar oud was. Dit was voor een democratische school in Soest waar ik ben opgegroeid. Daarna heb ik ook promotiemateriaal gemaakt voor oa. pop-troubadour Arnoud Kas, zangeres Meike van de Linde en voor de catering van kasteel Groeneveld, dit waren een paar van mijn eerste projecten die in opdracht waren van een derde partij.

In 2020 ben ik begonnen met het maken van animatieprojecten. Hiervoor gebruik ik het programma Blender

Als een fictie filmmaker ben ik geïnteresseerd in visuele vertelwijzes. Hoe iets heel kleins een compleet verhaal kan vertellen. Ik wil de conflicten van mens, maatschappij en natuur uitbeelden terwijl ik een pakkend verhaal vertel. Naast dat ik promotionele films maak ben ik nog steeds bezig met mijn eigen projecten.

Foto: © Eva Overbeeke